Lijn 3 Communicatie

Persoonlijke achtergrond

aboutIk ben Maika Eggink (geb. 1971). Ik heb Algemene Letteren gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en ben afgestudeerd op de specialisaties Film- en Televisiewetenschappen en Cultuureducatie. Na mijn studie heb ik een aantal jaren als regisseur/verslaggeefster gewerkt voor het actualiteitenprogramma 2 Vandaag. Naast vele korte reportages heb ik eveneens documentaires gemaakt. De belangrijkste opdracht was steeds weer om vanuit journalistiek en menselijk oogpunt een interessant programma te maken, waarbij beelden, interviews en muziek een samenhangend en complementair geheel moesten vormen.

In mijn baan als Hoofd Communicatie & Marketing bij Stichting Almelo Promotie heb ik het communicatie vak vanuit een heel andere invalshoek leren kennen. Het opzetten van de overkoepelende marketingcommunicatie op het gebied van evenementen en toerisme – ter promotie van de stad Almelo op lokaal, regionaal en landelijk niveau – was een mooie en interessante uitdaging. Belangrijk daarbij was het steeds weer zoeken en vinden van samenwerkingsverbanden. Het aangaan van succesvolle allianties die leiden tot daadwerkelijke synergie.

Naast communiceren middels het geschreven en gesproken woord, foto’s en televisiebeelden heb ik mij de afgelopen jaren ook bekwaamd op het gebied van fundraising en sponsorwerving voor culturele evenementen. Dit vergt weer een heel andere vorm van communicatie: met passie en overtuiging kunnen verkopen van een waardevol cultureel product of dienst. Het aangaan van strategische partnerships met bedrijven op basis van een gelijkwaardige samenwerking vanuit gedeelde kernthema’s, missie en visie, vormt hierbij de sleutel tot succes.